Home Blog Het mooie weer is voorbij: vijf tips om uw pand schoon te houden

Het mooie weer is voorbij: vijf tips om uw pand schoon te houden

9 november 2018

U wilt het misschien liever niet horen, maar ondanks een lange zomer gaan we nu de maanden in van modder, water, bladeren, sneeuw en strooizout. Dat maakt het een hele opgave om uw pand schoon te houden. We geven vijf tips.

Het mooie weer is voorbij: vijf tips om uw pand schoon te houden


1) Daken en goten
Het goed onderhouden van daken en goten is nu extra belangrijk. Een eventuele verstopping kan leiden tot een lekkage en daar zit niemand op te wachten. En schone daken maken het leven voor Sint en zijn paard ook wat makkelijker.

2) Schoon straatje
Even een open deur intrappen: een schoon pad richting uw pand zorgt voor minder vuil. Zorg dus dat het vaker wordt geveegd.

3) Een goede grote mat (niet zoals bij oma!)
De beste manier om vuil op de vloer te vermijden is ervoor zorgen dat het vuil buiten blijft. Dat doet u door een goede vuilafvanger buiten te leggen, maar ook één binnen. Vaak kiezen mensen voor een mat. Dat is prima, maar de ene mat is de andere niet.

Ik zie nog vaak kokosmatjes bij de deur liggen. Ze doen zo fijn aan oma denken. Die mat lag daar heel veel jaren en sleet bijna niet. Hij deed alleen niet wat we graag wilden. Kokos neemt namelijk zeer slecht vocht op. Bovendien is zo’n mat vaak te klein. Weinig mensen vegen op één vierkante meter ijverig hun voeten tot ze droog zijn. En als iedereen dat wel zou doen is de mat binnen de kortste keren veel te nat om nog iets op te nemen. Kies dus voor een royale en goed absorberende mat.

4) Reinig en vervang uw mat
U heeft na het lezen van punt 3 hopelijk voor een goede en grote mat gekozen. Maar die heeft niet het eeuwige leven. Als ik een gebouw binnenloop, voel ik vaak meteen dat een mat niet meer veert in het midden. Als hij zo hard is, neemt hij ook niets meer op.

Dus naast het goed reinigen van een mat zal hij ook met regelmaat vervangen moeten worden. Daarmee houdt u niet alleen vocht, maar ook zand buiten. En dat zorgt voor minder slijtage aan de vloeren.

5) Extra schoonloopzone
Bij regen en sneeuw, maar zeker ook wanneer er strooizout aan de schoenen van mensen blijft zitten, is één grote mat niet genoeg. Leg in die periode een extra schoonloopzone over de vloer die u graag wilt beschermen. Bijvoorbeeld richting de balie.

Wat gebeurt er namelijk vaak? Mensen maken hun schoenen niet goed schoon en als ze voor de balie staan te wachten begint sneeuw te smelten of komt modder los van de schoenen. Het gevolg is een vieze natte plas voor de balie. Een tijdelijke verlengde schoonloopzone is de oplossing. Daarvan heeft u de hele dag profijt.


Hulp nodig? Gewoon Nellen bellen!Terug naar nieuwsoverzicht