Home Blog U ligt lekker aan het water, wij staan er middenin

U ligt lekker aan het water, wij staan er middenin

25 juni 2018

De zomervakantie staat op het punt van beginnen. Terwijl u straks lekker met uw voeten aan het water ligt, staan wij er graag middenin. Voor de vakantieschoonmaak.

U ligt lekker aan het water, wij staan er middenin


Er zijn gebouwen die een groot deel van de zomervakantie leeg staan. Scholen zijn daar een mooi voorbeeld van. En dat komt voor ons goed uit, want het geeft de mogelijkheid om op een andere manier schoon te maken dan dat we door het jaar heen doen.

Er zit een groot verschil tussen de dagelijkse schoonmaak en de periodieke schoonmaak. Vergelijk het met uw auto. Die wast u waarschijnlijk regelmatig, maar u zet hem niet elke week in de wax. Dat doet u misschien eens per jaar. In gebouwen werkt het ook zo.

Perfect moment
Als gebouwen in de vakantie niet gebruikt worden is dat het perfecte moment voor de periodieke schoonmaak. Er is niemand aan het werk die hinder kan ervaren van het geluid van onze machines. En andersom is er niemand die hinder kan opleveren voor onze werkzaamheden. Geen werknemers die toch nog even de ruimte in moeten om sleutels te pakken of dat laatste printje uit de printer te halen, terwijl wij net de vloer aan het strippen zijn. Of nog erger: als we een polymeer op de vloer hebben aangebracht. Dat heeft tijd nodig om te drogen en dan is het heel prettig om te weten dat er de volgende dag geen mensen aan het werk gaan of kinderen door de gangen lopen. Bovendien is het in een leeg gebouw makkelijk om tafels of bureaus naar een andere ruimte te verplaatsen.

Dieptereiniging
Wat doen wij dan nog meer tijdens die vakantieschoonmaak? Bijvoorbeeld het strippen en conserveren van vloeren: het verwijderen van de oude conserveringslagen en het aanbrengen van nieuwe. Maar ook de dieptereiniging van sanitaire ruimtes. Je wilt niet weten wat er gedurende het jaar allemaal tussen klettert. We zorgen er met stoomreiniging voor dat alle mogelijke bacteriën gedood worden. Ook het schoonmaken van jaloezieën, het reinigen van in- en uitblaasroosters en het wassen van ramen aan de binnenzijde gebeurt vaak tijdens de vakantie. Simpelweg omdat het niet tijdens de lessen kan.

Steeds minder
Tegenwoordig zijn het vooral nog scholen die in de vakantie weken dicht zijn. Het geldt voor steeds minder andere gebouwen. Zelfs bouwbedrijven werken tijdens de bouwvak op de kantoren nog regelmatig door. Dat hoeft geen probleem te zijn, want in overleg is er veel mogelijk. Maar uiteraard is het makkelijker en goedkoper als wij geen belemmeringen hebben in de uitvoering.

Onbezorgd op vakantie
In veel gebouwen spreiden we de periodieke schoonmaak het liefst. Niet alles in de zomervakantie, maar bijvoorbeeld in elke vakantie een deel. Dat zorgt er onder andere voor dat het verplaatsen van meubels makkelijker wordt. Dat bespaart ons tijd en de opdrachtgever kosten.

Door bepaalde slimme keuzes te maken is het in sommige gevallen ook mogelijk om, in plaats van jaarlijks, één keer in de twee jaar periodieke werkzaamheden uit te voeren, zonder dat dit consequenties oplevert voor de uitstraling of voor onnodige slijtage zorgt. Hoe dan? Dat leggen we u met alle plezier uit. Wij adviseren u graag, want zo werken wij het liefst. U kunt dan onbezorgd op welverdiende vakantie gaan en wij denken na over het schoonmaken. Een fijne zomervakantie!Terug naar nieuwsoverzicht