Nellen Bellen
073 534 26 00
Onze vacatures

De schoonmaak verandert, nu het tijdstip nog

Een interview uit Bedrijvig Oss met Angel Nellen.

Het is een komen en gaan van ontwikkelingen in de schoonmaakbranche. Sommige komen supersnel, andere gaan veel te langzaam. “Aan ons de taak om mee te denken en te bewegen, óf een beweging op gang te brengen”, aldus Angel Nellen.

Uiteraard is corona veroorzaker van één van die trends. Hygiëne staat opeens hoog op de agenda van bedrijven, terwijl de kantoren leger zijn dan ooit. “Enkele taken gaan als vanouds door, want stofdeeltjes blijven vallen. En spinnen en vliegen gaan gewoon naar het werk”, vertelt de directeur van Nellen Schoonmaakdiensten met een knipoog. “Maar we voeren nu bijvoorbeeld ook periodieke werkzaamheden uit die niet in het contract staan. ”Angel verwacht overigens dat de extra aandacht voor hygiëne maar voor even is. “Het zal na de pandemie echt afzwakken. En wij passen ons dan gewoon weer aan díe situatie aan.”

“Spinnen en vliegen gaan gewoon naar het werk”

Lente-check

Als het zover is dat medewerkers en gasten weer als vanouds binnenkomen, moet het gebouw natuurlijk wel in opperbeste staat zijn. Volgens Angel is deze periode daarom het uitgelezen moment voor de voorjaarsschoonmaak. “Eigenlijk moet de ‘lente-check’ een standaard aangelegenheid worden. Dat is beter voor het behoud van het pand. Weet je niet hoe? Nellen bellen hè.”

Minder avondschoonmaak

Wat van Angel ook blijvend mag veranderen, is het soms wat negatieve stigma dat medewerkers ‘last’ van de schoonmaker hebben. “Opdrachtgevers willen daarom vaak dat we ’s avonds komen, maar zo vervelend zijn onze mensen niet...”, vertelt hij lachend. “Maar serieus, ze zijn er echt maar even. En overdag schoonmaken biedt voordelen.”“Zeker voor onze mensen”, gaat de ondernemer verder. “De vroege avond is primetime gezinstijd. En ook zij willen graag een baan van twintig tot dertig uur, wat lastig wordt als alleen de avonduren beschikbaar zijn. Als we dit veranderen, kunnen we medewerkers ook beter binden. Dat is in ieders voordeel. Bovendien: als mensen zien wie hun plek schoonmaakt, maken ze vaak ook minder rommel!”

reinigingsbedrijf inhuren den bosch

BLIJE KLANTEN
detron it dienstverlening den bosch
gemeente den bosch logo
logo sint jozefoord verzorgingshuis
Jaga klimaat ontwerpers den bsoch
afb international oss logo
begra magazijninrichting oss logo
Centrum traject en bemoei zorg logo
gezondheidscentrum heesch ceres logo
caspar de haan onderhoud en renovatie logo
cse cargo service europ logo
wetering infra logo heesch
van munster recyclers heesch logo