Nellen Bellen
073 534 26 00
Onze vacatures

Het mooie weer is voorbij: vijf tips om uw pand schoon te houden

U wilt het misschien liever niet horen, maar ondanks een lange zomer gaan we nu de maanden in van modder, water, bladeren, sneeuw en strooizout. Dat maakt het een hele opgave om uw pand schoon te houden. We geven vijf tips. 

1) Daken en goten 

Het goed onderhouden van daken en goten is nu extra belangrijk. Een eventuele verstopping kan leiden tot een lekkage en daar zit niemand op te wachten. En schone daken maken het leven voor Sint en zijn paard ook wat makkelijker. 

2) Schoon straatje 

Even een open deur intrappen: een schoon pad richting uw pand zorgt voor minder vuil. Zorg dus dat het vaker wordt geveegd. 

3) Een goede grote mat (niet zoals bij oma!) 

De beste manier om een vuil op de vloer te vermijden is ervoor zorgen dat het vuil buiten blijft. Dat doet u door een goede vuilafvanger buiten te leggen, maar ook één binnen. Vaak kiezen mensen voor een mat. Dat is prima, maar de ene mat is de andere niet.  

4) Vervang uw mat 

U heeft na het lezen van punt 3 hopelijk voor een goede en grote mat gekozen. Maar die heeft niet het eeuwige leven. Als ik een gebouw binnenloop, voel ik vaak meteen dat een mat niet meer veert in het midden. Als hij zo hard is, neemt hij ook niets meer op. 
 
Dus naast het goed reinigen van een mat zal deze ook met regelmaat vervangen moeten worden Daarmee houdt u niet alleen vocht, maar ook zand buiten. En dat zorgt voor minder slijtage aan de vloeren. 

5) Extra schoonloopzone 

Bij regen en sneeuw, maar zeker ook wanneer er strooizout aan de schoenen van mensen blijft zitten, is één grote mat niet genoeg. Leg in die periode een extra schoonloopzone over de vloer die u graag wilt beschermen. Bijvoorbeeld richting de balie.  
 
Wat gebeurt er namelijk vaak? Mensen maken hun schoenen niet goed schoon en als ze voor de balie staan te wachten begint sneeuw te smelten of komt het modder los van de schoenen. Het gevolg is een vieze natte plas voor de balie. Een tijdelijke verlengde schoonloopzone is de oplossing. Daarvan heeft u de hele dag profijt.  

dak schoonmaken met hogedrukreiniger vanaf een hoogwerker

BLIJE KLANTEN
gemeente den bosch logo
van munster recyclers heesch logo
van den bosch transporten logo nellen
van wanrooij warenhuys waardenbug logo nellen
van wanrooij bouw en ontwikkeling logo
wetering infra logo heesch
brabant wonen oss logo
cse cargo service europ logo
claeren verzekeringen oss drunen den bosch logo
caspar de haan onderhoud en renovatie logo
gezondheidscentrum heesch ceres logo