Nellen Bellen
073 534 26 00
Onze vacatures

Vraag de schoonmaker eens om advies

Een klant van ons is een ruimte voor zijn medewerkers aan het bouwen waar ze ook moeten kunnen douchen. Zo’n plek is natuurlijk niet makkelijk om schoon te houden. Gelukkig heeft hij ons in het beginstadium van de bouw al om onze mening gevraagd.  
 
Wij dachten met alle liefde en plezier met hem mee. Over het neerzetten van een waterontharder en over de keuze van de juiste tegels, bijvoorbeeld. Dat er aan de voorkant al wordt nagedacht over schoonmaken, zoals in dit voorbeeld, gebeurt jammer genoeg niet vaak. Een gemiste kans. 

Koffie 

Architecten kijken vooral naar wat mooi is. Maar wat op papier mooi is, kan in de praktijk veel problemen met zich meebrengen. Een lichte vloerbedekking in een ruimte waar met smeer gewerkt wordt, is niet echt handig. Net als rond de koffieautomaat. En als u dat dan toch graag wilt, overweeg dan tapijttegels zodat ze makkelijk te vervangen zijn. Maar rond de koffieautomaat is een pvc-vloer of een tegelvloer een beter idee. Want hoe dan ook gaat er geknoeid worden. 
 
Natuursteen in sanitaire ruimtes is ook geen goed plan. U kunt natuursteen namelijk niet met agressieve middelen te lijf gaan en dat is in ruimtes met water, en dus ook kalk, wel nodig. Het gevolg is dat er op een gegeven moment een witte waas ontstaat die u niet meer kunt verwijderen. Niet alleen in de wc-ruimte van een kantoor, maar ook in de doucheruimte van een woning of een hotel kom ik vaak natuursteen tegen. Terwijl er andere keuzes zijn die niet alleen op de korte, maar ook de lange termijn mooi zijn. 

Eikenhout 

Zo zijn er veel meer keuzes die consequenties hebben. Een eikenhouten werktafel gaat vetvlekken opleveren als de handen van iemand zich steeds op dezelfde plek bevinden. Wit stucwerk onder een raam zonder vensterbank zult u heel vaak schoon moeten maken. En ook de bereikbarheid van ramen voor schoonmakers is ook iets om over na te denken. Als het ons twee uur kost om een steiger te bouwen voor een raam dat binnen vijf minuten schoon is, is dat zonde van de tijd en het geld. 

Verkoopverhaal 

Bedrijven en organisaties zijn vaak te gevoelig voor het verkoopverhaal van fabrikanten. Op scholen zie ik vaak relatief zachte vloeren als marmoleum of pvc. Die vloeren slijten snel en wij moeten ze dan ieder jaar behandelen. Dat kost ieder jaar geld en vaak is dat geld niet gereserveerd omdat de fabrikant had gezegd dat de vloer geen onderhoud zou vergen. 

Uitdaging 

Hoewel we absoluut van uitdagingen houden, willen we u vooral zo goed mogelijk helpen. Ga daarom al in een vroeg stadium met ons om tafel zitten en laat ons meedenken. Met de juiste keuzes is het pand veel makkelijker schoon te houden en bespaart u kosten op de lange termijn. 
 
En wilt u toch iets dat lastig te schoon te houden is, gewoon omdat het mooi is? Daar hebben wij alle begrip voor. Maar dan maakt u tenminste een weloverwogen keuze en hoeft u niet te balen van het schoonmaakonderhoud dat vervolgens nodig is. 

schoonmaakuitrusting van nellen schoonmaakdiensten

BLIJE KLANTEN
tandarts steenbergen logo oss
detron it dienstverlening den bosch
logo sint jozefoord verzorgingshuis
gemeente bernheze logo
brabant wonen oss logo
wetering infra logo heesch
claeren verzekeringen oss drunen den bosch logo
vos logistics oss logo
cse cargo service europ logo
Centrum traject en bemoei zorg logo
gemeente den bosch logo