Nellen Bellen
073 534 26 00
Onze vacatures

Waarom schoonmaken een prachtvak is. Echt!

Omdat mijn ouders dit bedrijf hebben opgericht heb ik letterlijk al mijn hele leven met het schoonmaakvak te maken. Maar ik ben er nog lang niet op uitgekeken. Het is gewoon een prachtvak. Ik zal vertellen waarom. 
 
Zeker jongeren stuiteren niet bepaald van enthousiasme als het om schoonmaken als beroep gaat. Ze hebben er allerlei vooroordelen over. Als ik ze meer vertel en vooral als ze het eenmaal uitproberen, veranderen ze vaak van gedachte. Het is werk waarbij ze actief bezig zijn en dat veel variatie biedt. Het geeft ook veel voldoening om resultaat te zien. Iets dat smerig is bij aankomst en even later volop blinkt… Dat geeft ons als schoonmakers een kick. 

Charmes 

In het schoonmaakvak is onderscheid te maken tussen de reguliere kantoorschoonmaak en de specialistische reiniging. Beiden hebben hun charmes. Bij de reguliere kantoorschoonmaak komt u op vaste momenten op een locatie om daar het dagelijkse werk te doen: het schoonmaken van bureaus en vloeren bijvoorbeeld.  
 
De echte afwisseling zit meer aan de kant van de specialistische reiniging. Het gaat daarbij om klussen die eens of een aantal keer per jaar plaatsvinden. Alles waar we in het dagelijkse schoonmaakwerk niet aan toekomen. Dieptereiniging van een sanitaire ruimte, bijvoorbeeld.  
 
Medewerkers die zich met specialistische reiniging bezighouden kunnen werkdagen hebben waarbij ze vroeg op de ochtend bij een schoonmaakoplevering van een nieuwbouwklant staan, later die ochtend marmeren vloeren restaureren, daarna marmoleum voorzien van een conserveringslaag en aan het eind van de werkdag gevels reinigen. Het ene moment op dertig meter hoogte, het andere moment met de voeten op grond. Zo afwisselend is ons werk. Vergeleken met bijvoorbeeld een timmerman of een schilder zijn wij met specialistisch werk veel korter op dezelfde locatie.  
 
Wij proberen het voor onze medewerkers afwisselend te houden, maar we houden natuurlijk ook rekening met de persoonlijke voorkeuren van iedereen. 

Kennis 

Is ons werk wel uitdagend? Jazeker! Het is verre van simpel. Er is juist veel kennis nodig. Van materialen, onder andere. Om een voorbeeld te geven: iets kan op het oog heel erg op marmer lijken, maar wie gaat voelen en luisteren, merkt dat het dat niet is. Is dat dan belangrijk? Zeker, want voor marmer mag geen zuur worden gebruikt, maar voor kunststof wel. De mensen bij ons komen dat soort vraagstukken dagelijks tegen. 
 
Ik weet zeker dat mensen die ambitieus genoeg zijn om iets te willen leren en die niet bang zijn om hard te werken, hun hart op kunnen halen in het schoonmaakvak. We zijn altijd naar die mensen op zoek. Denk er eens over na! 

ramen lappen spahuys oss nellen

BLIJE KLANTEN
afb international oss logo
caspar de haan onderhoud en renovatie logo
detron it dienstverlening den bosch
vos logistics oss logo
logo centrum tandzorg 's-hertogenbosch
tandarts steenbergen logo oss
begra magazijninrichting oss logo
logo sint jozefoord verzorgingshuis
van wanrooij bouw en ontwikkeling logo
gemeente den bosch logo
van den bosch transporten logo nellen
gezondheidscentrum heesch ceres logo