Home Blog Omroep Brabant filmt schoonmaakklus gemeentehuis Heesch

Omroep Brabant filmt schoonmaakklus gemeentehuis

21 januari 2016

In Heesch werd woensdag de gevel en ramen van het gemeentehuis gereinigd. Die werd tijdens de demonstratie tegen de komst van een azc bekogeld met eieren. Een pittige schoonmaakklus. 

Het opgedroogde struif is namelijk bijna niet te verwijderen. Met de inzet van veel materieel is schoonmaakbedrijf Nellen woensdag in samenwerking met Cor van Uden Gevelwerken de strijd aangegaan met het opgedroogde eierstruif. Van onder tot boven zit het gemeentehuis van de gemeente Bernheze onder die troep. 


Poetsen, krabben en spuiten
"Het is een pittige klus omdat eieren verwijderen niet het meest makkelijke is", vertelt Angel Nellen van het schoonmaakbedrijf.
Met stoom en heet water, onder hoge druk, probeert het bedrijf de troep van de ramen en gevels te krijgen. "Het ei trekt in de natuursteen en dat is echt een probleem. De ramen maken we schoon door te krabben, spuiten en te zemen."

Pindakaas
Dames die toevallig in de buurt van het gemeentehuis lopen en allemaal jarenlang ervaring hebben met schoonmaken, beamen stuk voor stuk dat eierstruif verwijderen een moeilijke klus is. De aanbevelingen variëren van 'een sopje' tot 'pindakaas er op smeren' of 'het er afkrabben'.

Dat pindakaas de oplossing zou zijn om eierstruif weg te krijgen, wordt door het schoonmaakbedrijf afgedaan als 'prietpraat'. Ze doen het wel op hun eigen manier. Maar om nou te zeggen dat deze klus 'een eitje' is, nee, dat zeker niet. Maar het eindresultaat mag er - ook zonder pindakaas - zijn: geen eierstruif meer te zien!


Terug naar nieuwsoverzicht